biologische-boerenmarkt-almere-cityguide-almere

De biologische boerenmarkt op de stadsboerderij

In 1995 is boerin Tineke neergestreken in Almere. Destijds met slechts een handvol koeien en een oude trekker, ‘boerde’ zij haar weg aan de stadsboerderij. Dit is ook de plek waar wekelijks de ‘Biologische Boerenmarkt’ gehouden wordt. Ik ging langs om te ervaren wat de Biologische Boerenmarkt is, een heerlijke hamburger te eten en een bakje thee te drinken met boerin Tineke.

Stadsboerderij

De stadsboerderij bevindt zich op het Stadslandgoed De Kemphaan. Hier zitten nog talloze leuke activiteiten, waar ik later dit jaar zeker nog eens over ga schrijven. De Stadsboerderij waar Boerin Tineke met haar koeien woont is een biodynamisch bedrijf met akkerbouw, groenteteelt, zoogkoeien én met een publieksfunctie. Het leuke is dat je wellicht wel eens van haar koeien hebt zien grazen, want de akkers graasgebieden liggen verspreid over heel de stad.

Tineke is De Stadsboerderij ooit begonnen met het idee om zoveel mogelijk inwoners van Almere kennis te laten maken met het boeren-leven. ”Die verbinding is namelijk erg belangrijk.” Er worden diverse educatieve activiteiten georganiseerd voor scholen en andere groepen, zoals baklessen en kookworkshops.

Biologische Boerenmarkt op de Stadsboerderij

Biologische Boerenmarkt

Voordat je de Boerenmarkt op duikt adviseer ik je om eens te gaan kijken in de stal. De stal is vrij te bezoeken en je kan wat hooi pakken om zelf de koeien of stieren te voeren. Mits ze het toelaten, mag je ze zelfs aaien! Een leuke kans om de kleintjes kennis te laten maken met de dieren waar ons melk vandaan komt!

Stieren in stal stadsboerderij Almere

De Biologische Boerenmarkt wordt elke zaterdag gehouden op het erf van De Stadsboerderij. Ik ben er nu twee keer geweest en je blijft je ogen uitkijken. Mocht je vaker biologisch inkopen dan is de kans groot dat je de markt kent. Zo niet, dan is dit zeker een leuk gezinsuitje voor op de zaterdagochtend. Eéns per 4 weken worden er ook hamburgers verkocht, gemaakt van de runderen uit de stal. Net als bijna alle producten kan je niet dichter bij de bron komen. Ik vond de burger echt heerlijk en raad hem absoluut aan! 

Als je door de stal heen loopt kan je jezelf laten leiden door je neus. De Biologische Boerenmarkt biedt namelijk voldoende om je weekboodschappen te kunnen doen. Eieren, kaas, brood, groente, vlees, fruit en nog veel meer! Benieuwd naar wat voor kraampjes je er allemaal kan vinden? Check op de website van de Biologische Boerenmarkt!

Info Stadsboerderij & Biologische Boerenmarkt

Openingstijden Biologische Boerenmarkt

Elke zaterdagochtend van 09:30 t/m 13:00 in de grote schuur.

OVER CITYGUIDE ALMERE

Welkom bij Cityguide Almere! De snelst groeiende onafhankelijke stadsgids vol hotspots van Almere! 

FACEBOOK