Vintage accessoires vintagemarkt Afdankertjes Almere Cultuurdome

Parels zoeken op de vintagemarkt in de Cultuurdome!

Ben jij gek van vintagemarkten en kan je er uren lang rond struinen? Vintagemarkt De Afdankertjes in de Cultuurdome is misschien wel de grootste vintagemarkt van Almere. De unieke locatie is sowieso een bezoek waard.  Almeerse kunstenaars krijgen hier de ruimte om volledig hun eigen gang te gaan. Ook dit keer werd de markt gecombineerd met een leuke expo! En de entree? Voor beide geheel gratis!

Wat is vintage?

Wat is vintage nou eigenlijk, en waarom trekt het mensen aan? Wat is de toegevoegde waarde ervan?

Vintage bestaat uit een breed scala van allerlei items en net wat jonger dan antiek, wat vaak 50 jaar of ouder is.  Daarnaast is het van belang dat het van goede kwaliteit is en natuurlijk bruikbaar. Het meest populair is vintage kleding. Met een vintage outfit kan je kiezen voor een tijdloze, of juist een look van heel wat jaren geleden. Ook vintage meubels zijn erg in trek. Mede wegens de designs, maar ook omdat het een duurzame keuze is. Vaak hebben we het gevoel dat spullen van vroeger kwalitatief beter zijn. En dat wordt zo nu en dan zeker bewezen!

Vintagemarkt De Afdankertjes

Met deze voorjaarseditie is het jaar 2024 afgetrapt. Het is voor mij de tweede keer dat ik de markt bezoek. Eerder in 2023, voordat ik Cityguide Almere startte, heb ik er al eens rond gekeken.

Bij binnenkomst wordt je direct begroet door de gezellige sfeer. Er wordt leuke muziek gedraaid en de aankleding spreekt erg aan. Er zijn veel verschillende stands waar van alles verkocht wordt. De indeling is zo opgezet dat je maar liefst drie verdiepingen hebt waar je rond kan struinen. 

Over de organisatie van de Afdankertjes is goed nagedacht, want van al het zoeken naar pareltjes krijg je honger. Op de eerste verdieping wordt overheerlijk eten verkocht en kun je gezellig aanschuiven aan een van de tafels. 

Cultuurdome

De Cultuurdome in Almere Buiten is een veelzijdige locatie waar kunstenaars en lokale ondernemers kunnen bedrijven. Het pand biedt enorm veel mogelijkheden en is leuk om in deze setting te zien. Voordat het de Cultuurdome werd heb ik de meubelwinkel die hier ooit zat bezocht. Een enorm contrast! 

Op de derde verdieping kom ik iets tegen wat ik nog nooit gezien heb: kunst gemaakt van oesters! Enorm leuk om te zien en er zit een mooi verhaal achter. In plaats van weggooien na consumptie, krijgen de oesters op deze manier een nieuwe bestemming. Bij aankoop van een oester steun je ook nog eens een goed doel. Geweldig toch?!

Op de derde en vierde verdieping vonden er ook allerlei leuke activiteiten plaats. Op de expo werden er werken tentoongesteld van onder andere Rene den Engelsman, @basyl en Anastasia Malkin. Almeerse kunstenaars van wie het werk het zeker waard  is om eens te bekijken! Ook was er voor de kids wat leuks om te doen, namelijk een knutseldag georganiseerd door Tiny Royals.

Info Vintagemarkt De Afdankertjes

📍Middachtenlaan 21

1333 XS Almere

Website De Afdankertjes

Instagram De Afdankertjes

Volgende edities:

Info Cultuurdome

📍Middachtenlaan 21

1333 XS Almere

Website Cultuurdomde

OVER CITYGUIDE ALMERE

Welkom bij Cityguide Almere! De snelst groeiende onafhankelijke stadsgids vol hotspots van Almere! 

FACEBOOK