BOON-specialty-coffee-nobelhorst

Passie voor echte koffie in Nobelhorst

Gewapend met kennis over koffie uit verre oorden helpt Xander je met het maken van de juiste keuze. Xander, barista en eigenaar van BOON. Specialty Coffee, heeft de taak op zich genomen om de bewoners uit Nobelhorst te bedienen van de beste koffie. Oorspronkelijk komt hij uit Den Haag, maar is sinds augustus vorig jaar Almeerder. ”Ik wil de mensen in heel Almere laten genieten van mijn overheerlijke koffie”.

Huiskamer van Nobelhorst

BOON. is in feite de huiskamer van Nobelhorst. Xander kent zijn klanten bij naam, en zij weten dat er altijd een goede kop koffie klaar staat. ”Ik heb ruim 20 jaar met veel passie haren geknipt van mijn klanten. Met deze het openen van mijn eigen coffee specialty-zaak stapte ik écht uit mijn comfortzone. Het heeft ook serieus wat tijd gekocht om alles onder de knie te krijgen. Ik ben enorm trots op mijn zaak. Ik heb het zelf gebouwd en ingericht met mijn vriendin. Tijdens alle hectiek had ik mijn Barista-certificaat behaald. Ik kon al heel veel, maar dat is natuurlijk een must.’’

Van Den Haag naar Almere

”Ik ben nu een Almeerder, maar kom eigenlijk uit Den Haag. Ik ben de drukke stad al eens ontvlucht toen ik verhuisde van Den Haag naar Nootdorp. En sindsaugustus vorig jaar verhuisd voor de liefde naar Almere. Het mooie van Almere is dat het zo divers is. De verschillende uithoeken als Almere Buiten, Poort, Nobelhorst, Oosterwold.. Dat was voor mij in het begin wel even wennen. De reden dat ik goed aardt in Almere is omdat ik ben gaan wonen in Nobelhorst. Het is er heerlijk rustig. Dat was denk ik wel anders geweest als ik eerst was gaan wonen in Stad, bijvoorbeeld.”

”In het begin ben ik zelf ook niet veel verder gekomen dan Almere Buiten. En dat terwijl ik Almere een ‘booming-stad’ vindt. Veel ondernemers hebben de stad nog niet ontdekt lijkt het. En dat biedt enorm veel mogelijkheden. Het onderste is er nog lang niet uit voor Almere. Het kan alleen maar beter, mooier en gezelliger worden!”

Koffie is een ervaring

De passie voor koffie is aangewakkerd door een goede vriend van Xander: ”Ik dronk vroeger koffie uit de automaat bij mij in de kapperszaak. Hij nam me ooit mee en er ging een wereld voor me open.” Inmiddels heeft Xander veel plekken op de wereld (de wereld ging letterlijk voor hem open) bezocht om na te gaan hoe men daar koffie drinkt. Bij BOON. kun je koffie drinken gemaakt van twee verschillende bonen. De één uit Uganda, de ander uit Peru. Dit heeft Xander zelf geselecteerd bij de brander met wie hij nauw samen werkt. En dat is te proeven, want zijn bonen maken namelijk het verschil van een goede kop koffie en een perfecte kop duidelijk. Mocht je geen idee hebben of de Afrikaanse, of Zuid-Amerikaanse boon bij jou past? Bij BOON. draait het om de ervaring en het genieten van échte koffie. Bij twijfel krijg je namelijk van beide een kopje, zodat je er direct achter kan komen wat je favoriet is. Fan van decaf of drink je liever geen koe-melk? Dan zit je hier ook goed. De kaart biedt namelijk genoeg variatie en er is voor ieder wat wils. 

Iedereen is welkom bij BOON. Of je nou lekker komt bijkletsen, aan het werk gaat met je laptop op tafel, of even een rustmoment op wilt zoeken. Vraag eens naar een van de mooie reisverhalen van Xander!

Info BOON. Specialty Coffee

📍Marie Curiestraat 3C

1341 BM Almere

0648750548

boonspecialtycoffee.com

instagram.com/boon.specialtycoffee

Openingstijden

Maandag      Gesloten

Dinsdag        Gesloten

Woensdag     08:00 – 14:30

Donderdag    08:00 – 14:30

Vrijdag           08:00 – 14:30

Zaterdag       10:00 – 15:00

Zondag          10:00 – 15:00

Volg ons!

Volg Cityguide Almere via InstagramTikTok en Facebook om op de hoogte te blijven van de leukste spots in Almere!

Deze blog is in samenwerking met BOON. Specialty Coffee geschreven.

OVER CITYGUIDE ALMERE

Welkom bij Cityguide Almere! De snelst groeiende onafhankelijke stadsgids vol hotspots van Almere! 

FACEBOOK