coffee icecream & cakes aan de boulevard

Aan de boulevard van Almere Duin wordt nog volop gebouwd. Enkele maanden geleden is woontoren Havana opgeleverd. De slingerende weg, duinlandschap, hoge gebouwen.. Je zou haast niet geloven dat je in Almere bent. Toch is niets minder waar, want dit nieuwe gebied wordt door steeds meer Almeerders ontdekt. En bij die ontdekking komt ook een hele mooie hotspot in de Duinhal kijken: MINT. coffee icecream & cakes.

Straattaal

Nice, cool, gaaf, te gek.. Dat is de vrije vertaling van het Engelse woord mint volgens de Urban Dictionary. Eigenaresse Selma vertelt dat zij daar de inspiratie van opgedaan heeft. ‘Het is meer dan de naam van de winkel, want het is namelijk een merknaam’. En dat is zeker te zien, want dit is een plek waar Duinse BN’ers over de vloer komen. Ook heeft MINT. een eigen chocoladelijn! Hoe leuk is dat? Een woordje met een toepasselijke betekenis, waar ook nog eens de zaak op ingericht is. Want de kleur MINT. is niet te missen! 

Onderneming van het jaar

Onlangs is bekend geworden dat MINT. Publiekswinnaar is van de verkiezing die ieder jaar georganiseerd wordt door de Gemeente Almere en de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA). MINT. behaalde de meeste stemmen in dit segment, en is daar enorm trots op. ‘We bestaan 1.5 jaar en zien dit echt als een erkenning voor ons harde werk’. 

Coffee icecream & cakes.

Het menu bij MINT. is erg verzorgd en heeft voor ieder wat wils. Yoghurt Bowls, Grilled Sandwiches, Chai Latte’s en vers gemaakte wafels. Een kleine greep van wat er op het menu staat naast het overheerlijk authentieke Italiaans ijs, cakejes en heerlijk uitziende macarons. Ondanks dat we inmiddels al tegen december aan zitten, kan ik het niet laten om een ijsje te eten. 

echte almeerders

Hoewel de eigenaars Michel en Selma beide niet zijn geboren in Almere, noemen zij de stad wel hun thuis. ‘We zijn hier namelijk wel als kind sinds de jaren ‘80 opgegroeid, en hebben de stad groot zien worden.’ Zelf wonen zij ook in Duin, op loopafstand van de zaak. Net als veel anderen hebben zij er hun eigen huis gebouwd waar ze enorm trots op zijn. Dat is iets waarin Almere echt uniek is. Waar je in andere steden alleen in buitengebieden aan zelfbouw kan doen, zit je hier in een bedrijvig gebied met levendige inwoners. 

bezoek waard

Een bezoek aan MINT. is het echt waard. In de Duinhal kan je trouwens sowieso goed vertoeven. Persoonlijk raad ik de cozy seats aan bij het raam. Ze zitten werkelijk geweldig en tijdens een heldere winterdag kan je zo alsnog genieten van de zon en het heerlijke uitzicht op het toekomstige plein en richting het strand! 

info over mint. coffee icecream & cakes.

📍Zeeduinweg 700D 1361 BG Almere

vanmint.nl/

instagram.com/mint_coffee.icecream.cakes/

openingstijden

Maandag      Gesloten

Dinsdag        Gesloten

Woensdag     10:00 – 18:00

Donderdag    10:00 – 18:00

Vrijdag           10:00 – 20:00

Zaterdag       10:00 – 20:00

Zondag          10:00 – 17:00

OVER CITYGUIDE ALMERE

Welkom bij Cityguide Almere! De snelst groeiende onafhankelijke stadsgids vol hotspots van Almere! 

FACEBOOK