Foto: cedida

Heimwee, of een nieuwe thuis? aan tafel met peña, pascu en royo

Peña, Pascu en Royo. Alle drie komen zij uit Spanje. Maar zou je aan Peña en Royo vragen waar zij écht vandaan komen, zullen zij zeggen dat zij uit Baskenland en Catalonië komen. In exact deze volgorde staan zij op het veld na de gewonnen promotie-wedstrijd in Emmen. Een Baskische, Spaanse en Catalaanse vlag, voor het uitvak waar de euforie overheerst onder de supporters van Almere City FC. Ondanks dat zij ver van huis voetballen, zullen ze nooit vergeten waar zij vandaan komen. En met die gedachte wou ik een interview afnemen met deze helden!

v.l.n.r. Peña, Pascu, Royo. Foto: cedida

Dit interview is afgenomen in Zuyder. Hier ben ik al eens eerder geweest, dus mocht je benieuwd zijn, kan je hier klikken. 

Thanks for having us!

winnaarsmentaliteit

Bij binnenkomst leg ik kort uit wat de bedoeling is. Naast bijpraten en een heerlijk hapje eten, gaan we ook een quiz doen! Royo voelt meteen wat hitte, trekt z’n mobiel uit zijn broekzak en browset direct naar de Wiki-pagina van Almere. Hij is niet van plan om te verliezen! 

 

Peña, Pascu en Royo zijn inmiddels bezig aan hun tweede seizoen bij Almere City FC. Ik kan me nog herinneren dat ik Pascu sprak na een wedstrijd in de eerste periode van de Keukenkampioen Divisie. ‘Wij, de spelersgroep, willen promoveren. En we denken dat dit ook gaat lukken met dit team’. Dit blijkt slechts een voorbode te zijn: heel Nederland heeft inmiddels kennis gemaakt met Almere City FC! 

'nog nooit geweest'

Na een drankje om mee te beginnen staan we in de Duinhal. De trucjes hebben jullie kunnen zien op ons Instagram-account. Her en der stoppen wat mensen om te kijken wat er gebeurt en er worden wat foto’s gemaakt van het trio. ‘Deze hal ziet er geweldig uit Ik ben hier nog nooit geweest, en ik woon nog wel in Poort!’, vertelt Pascu. Dat geldt overigens ook voor Royo en Peña. De drie heren zijn nu al blij dat ik ze meegenomen heb naar een voor hun onbekende locatie.

Royo, Peña en Pascu in de Duinhal in Poort

Heimwee, of een nieuwe thuis?

De Almere quiz is te zien op het Instagram-account van Cityguide Almere. Klik hier om direct doorgestuurd te worden!

Kunnen jullie iets vertellen over de stad waar jullie geboren zijn?

 

Peña: Ik kom uit Bilbao. Een stad uit het noorden van Spanje, Baskenland. Het is een mooie stad gelegen aan de Golf van Biskaje. Het eten is er geweldig. Ik zou iedereen aanraden om de stad een keer te bezoeken en om het eten te proeven!

Pascu: Ik kom uit Santa Polo. Dat ligt net wat zuidelijker dan Alicante. Net als Bilbao ligt mijn stad ook aan de kust, maar dan aan de Middenlandse Zee. Ons eten is heerlijk, beter dan het eten uit Bilbao, haha.

Royo: Ik kom uit een klein dorpje tussen Barcelona en Valencia, in de provincie Tarragona. Zoals Pascu al zei zitten wij aan de kant van de Middenlandse Zee, wat niet vergelijkbaar is met steden aan de noordkust, of in het midden van Spanje.

Wat was jullie eerste indruk over Almere?

 

Royo: Toen ik hier net kwam wonen was ik alleen bekend met Almere Centrum. Het voelde voor mij alsof ik woonde in een grote shopping center, omdat er zoveel winkels zijn. Ik was erg verbaasd, want alles ziet er zo nieuw uit. Alsof het allemaal gister gebouwd is! Na een tijd heb ik ook andere delen ontdekt, zoals Haven en Poort.

Pascu: Voor mij geldt hetzelfde. Ik was erg verbaasd, maar op een positieve manier. Ik woonde eerst in Centrum, maar ben later verhuisd naar Poort. Dit voelt voor mij als een soort dorp, waar je alles hebt wat nodig is. En natuurlijk een strand!

Peña: Een nieuwe stad met heel veel restaurants waar je lekker kan eten. Ik vind het geweldig om hier te mogen wonen!

Wat zijn de grootste verschillen tussen Almere en waar jullie geboren zijn?

 

Royo: Het eten. Wij zijn een hele andere keuken gewend dan hier.

Pascu: Het sociale leven. Wegens het weer en dat het nu eerder donker is, blijven mensen meer binnen. Dat, maar uiteraard ook het eten.

Zijn jullie ooit in Nederland geweest voordat jullie bij Almere City FC gingen spelen?

 

Royo: Ik ben ooit in Nederland geweest voor een vriendschappelijk duel toen ik nog bij Espanyol speelde. Ik weet niet precies waar, maar het was dicht bij de grens met Duitsland, waar we tegen FC Utrecht speelden.

Peña: Ik ben ooit naar Amsterdam geweest voor een citytrip.

Wat is volgens jullie het mooiste plekje in Almere?

 

Royo: Ik vind Almere Haven het mooist. Ik voel me er comfortabel, er zijn veel restaurants en barretjes en ik zit er graag op het terras terwijl ik kijk naar de mooie boten in de Havenkom.

Peña: Almere Poort. Het strand is een mooie plek om bij te komen. Ook heb je er een leuke bar waar je kan relaxen. 

Pascu: Voor mij ook Almere Poort. Ik woon hier met veel plezier en het is mooi gebouwd. Én natuurlijk het Yanmar Stadion!

Wat is volgens jullie het minst mooie plekje in Almere?

 

Royo: In elke stad heb je plekken waar de fabrieken staan. Dat is in mijn inziens het minst mooie plek van elke stad. Er is weinig te beleven.

Wat missen jullie in Almere?

 

Royo: Ik heb alles hier wat nodig is om op mijn gemak en comfortabel te leven. 

Peña: De zon in december, haha!

 

Aan het eind van de avond is het tijd voor de conclusie. Alle drie de heren kunnen oprecht zeggen dat zij hier met plezier wonen, spelen en zich hier absoluut thuis voelen!

shirt + bal winnen!

Wil jij kans maken op een gesigneerde bal of shirt van Almere city FC? Op woensdag 13 december organiseert Zuyder  een tekenwedstrijd! Reserveer snel om een gegarandeerd een plekje te kunnen bemachtigen!

Meer weten?

Je kan de spelers volgen via hun eigen Instagram-accounts:

instagram.com/alvarope_a8

instagram.com/pascu6alba

instagram.com/manelroyo

Website & Instagram-account Almere City FC:

almerecity.nl

instagram.com/almerecityfc

Website & Instagram-account Zuyder:

zuyder.nl

instagram.com/zuyderalmere

Volg ons!

Volg Cityguide Almere via Instagram, TikTok en Facebook om op de hoogte te blijven van de leukste spots in Almere!

OVER CITYGUIDE ALMERE

Welkom bij Cityguide Almere! De snelst groeiende onafhankelijke stadsgids vol hotspots van Almere! 

FACEBOOK