IMG_6019

Lumièrepark Festival 2023!

Inmiddels is het Lumièrepark Festival een begrip in Almere. Het festival vind jaarlijks plaats sinds 2005 in het park aan het Weerwater. De organisatie van het eerste Lumièreparkfestival werd verzorgd door een aantal buurtbewoners onder leiding van Glen Leeuwin. Het project kreeg de naam ‘Filmwijk Muziek Kunst en Kultuur Karavaan 2005’. Later is dit veranderd in het Lumièreparkfestival.

 

 

Op het festival is een mooie weerspiegeling van de Almeerse samenleving te zien. Verschillende culturen en afkomsten komen bijeen en genieten van de optredens. Ook geniet men van het aanbod van de Tropische Markt. De Curaçaose, Surinaamse en Javaanse keukens zijn goed vertegenwoordigd. Tevens is er een BBQ-kraam waar je vreselijk lekker vlees kunt scoren.

 

Voor de kinderen zijn er allerlei workshops om te volgen. Uit geknutseld? Dan maar even de springkussen op.

Het Lumièreparkfestival heeft vooral tot doel om jongere buurtbewoners met verschillende achtergronden dichter bij elkaar te brengen door kunst en cultuur.

 

Cityguide Almere heeft dit jaar wederom genoten van het festival. Onze dank gaat uit naar iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Wij willen met name  @leeuwinglen  bedanken voor de uitnodiging. Tot volgend jaar! 

 

 

 

OVER CITYGUIDE ALMERE

Welkom bij Cityguide Almere! De snelst groeiende onafhankelijke stadsgids vol hotspots van Almere! 

INSTAGRAM

FACEBOOK