de man achter het bekershirt van almere city fc

De man achter het bekershirt van Almere City FC

Aziz El-Morabit is bij de supporters van Almere City FC al langer bekend. Hij is namelijk de man achter het bekershirt van Almere City FC, én al jaren lang sponsor van de club. Eigenlijk doe ik hem tekort door te zeggen dat hij sponsor is, want volgens eigen zeggen is hij ook verfent supporter van Almere City FC. Ik ging bij Aziz op kantoor langs, om het te hebben over het shirt, zijn geschiedenis met de club en zijn relatie met de supporters. 

geschiedenis meegemaakt..

Al 16  jaar is Aziz ondernemer in Almere. Als eigenaar van Sharp Flevoland heeft hij inmiddels flink naam voor zichzelf gemaakt in ondernemersland. Zijn harde werken heeft zicht dubbel en dwars uitbetaald. Hij is de man achter het bekershirt van Almere City FC. 

 

15 jaar geleden kwam Aziz Remco Heerkens tegen. Heerkens stond destijds onder contract bij FC Omniworld, voorloper van Almere City FC. Na een gesprek besloot Aziz om een wedstrijd van de club te komen bekijken. De club speelde destijds in een veel kleiner stadion, ook wel ‘de fietsenstalling’ genoemd. Nadat Heerkens zijn carrière beëindigde als profvoetballer, ging hij aan de slag als Commercieel Manager bij FC Omniworld. ‘Hij heeft mij destijds overgehaald om sponsor te worden en me te voegen bij de Business Club. Er hing een leuk sfeertje, waren veel jonge ondernemers en de gevestigde namen voegden enorm veel toe.’

 

Aziz kan vertellen dat hij alles meegemaakt heeft met de club. De eerste Periode Titel, naamswisseling , degradatie en natuurlijk de promotie!

..en geschreven!

Net zoals de club groeit Aziz mee, want inmiddels draagt de Business Lounge ‘zijn’ naam. Iedere thuiswedstrijd puilt de Sharp Business Lounge uit, want net als in het stadion is er hier geen kaart meer te krijgen. Dat is in het verleden wel anders geweest, kan ik vertellen uit ervaring.. 

 

Na al die jaren betrokkenheid heeft Almere City FC zijn hart gestolen; ‘Ik kan oprecht zeggen dat Almere City FC mijn club is. Dat is niet vanwege het zakelijk belang, maar omdat we hier een familie zijn. Het is er erg gezellig en ik kijk enorm uit naar iedere wedstrijd. Daarnaast gaat het ook om meer dan alleen voetbal. We zorgen voor elkaar en gunnen mekaar handel. Ik ben eerder ”periode sponsor” geweest en voelde me heel trots dat ik dat destijds heb kunnen doen. Toch wou ik iets anders en toen de kans zich voor deed heb ik die gegrepen. Het eerste seizoen vlogen we direct uit het toernooi, maar afgelopen jaar kwamen we al een ronde verder. Dit seizoen gaan we het echt heel goed doen. Ik ben er van overtuigd dat we met dit team ook kunnen winnen bij Katwijk! Dat we eerder vroeg uitgeschakeld waren is echt zuur, maar het motiveerde mij juist om met een nóg beter shirt te komen!.’ 

 

En dat is zeker gelukt! In alle jaren dat Almere City FC het shirt aangepast heeft op het bekertoernooi, is dit met afstand het mooiste shirt. Het verhaal spreekt mij aan. Zonder het verhaal zou je meteen denken aan het shirt van Internazionale en wellicht zelfs Hansa Rostock bij het zien van de Koggeschip. Toch heeft het team van Almere City FC het weten te flikken. Het shirt wordt namelijk geleverd met een kaart waar de locaties op staan, van schepen die ooit vergaan zijn in de Zuiderzee. 

 

Benieuwd naar het verhaal? Hieronder het officiële filmpje!

‘Ik wil Perry Hendriks en zijn team enorm bedanken hiervoor. Ik hou van geschiedenis. Als je je historie niet eert, heb je niets aan de toekomst. Het afgelopen seizoen hebben we geschiedenis geschreven met de promotie. Ik zie de promotie niet alleen als een gewin voor de club, maar voor heel de stad. Heel Flevoland eigenlijk! Almeerders en Flevolanders zijn vaak afgerekend op waar zij vandaan komen. De promotie brengt heel veel welkome positiviteit met zich mee. Er lopen veel meer mensen met de borst vooruit, als het gaat over Almere. Daarnaast is en blijft Almere de snelst groeiende stad van het land. Het is tijd om de negativiteit en stigma achter ons te laten. De supporters van Almere City FC dragen hier enorm aan bij. De uitwedstrijden worden massaal bezocht en laten zich vocaal goed horen. Ik krijg daar regelmatig complimenten en appjes over!’

winactie: bekershirt en sjaal

Namens Sharp Flevoland mag Cityguide Almere een bekershirt en sjaal weggeven. Wil jij kans maken op één van deze prijzen? Volg dan de onderstaande stappen!

  • Volg het account van Cityguide Almere op Facebook en Instagram,
  • Like dit bericht op Facebook en Instagram
  • Deel het bericht via Facebook of Instagram

Meedoen kan tot en met zondag 27-12. De winnaar wordt bekend gemaakt op 28-12.

Ik wil Aziz bedanken voor het te woord staan van Cityguide Almere en het mede mogelijk maken van de winactie!

volg ons!

Volg Cityguide Almere via InstagramTikTok en Facebook om op de hoogte te blijven van de leukste spots in Almere!

OVER CITYGUIDE ALMERE

Welkom bij Cityguide Almere! De snelst groeiende onafhankelijke stadsgids vol hotspots van Almere! 

FACEBOOK