Méér dan een tuincentrum: Kerst shoppen voor wie er geen genoeg van kan krijgen

Over een kleine twee weken is het alweer december. Waar de kids Almere uitkijken naar de Sint en Kerstman (oh, die dure cadeau’s..), kijk ik vooral uit naar het Kerstfeest in het geheel. Knusse donkere dagen onder een kleedje op de bank, kaarsjes aan, warme chocolademelk en een mooi versierde kerstboom en al die guilty pleasures op de radio! Om alvast in de sfeer te komen en om jullie te inspireren ging Cityguide Almere langs Alméérplant. Hét tuincentrum van Almere op het gebied van kerst. Of ja, eigenlijk alles!

Wie aan komt rijden vanaf de ring wordt meteen begroet met de kerstsfeer. We weten inmiddels dat Alméérplant de lat hoog legt, dus dat beloofd wat! Alles wat met Kerst te maken heeft, kan ingedeeld worden in drie delen: Kerst huisjes, Kerst verlichting en Kerst decoratie. De route brengt ons als eerst bij de Kersthuisjes. Op deze afdeling kijk ik mijn ogen uit. Ik voel me net een klein kind, zo erg ben ik aan het staren naar de treintjes en een ‘mini reuzenrad’. Mijn favoriete stuk vind ik helemaal achterin. Een kleine, maar super schattige pizzeria.

Na de Kersthuisjes loop je via de route door naar de lichtjes. Onderweg kom je levensgrote dieren tegen, dus dit is een leuk gedeelte voor de kids. Mocht je nog geen boom hebben, dan zou ik hier zeker een kijkje nemen. Ik heb vorig jaar hier de mijne gehaald, waar ik echt tevreden mee ben!

Mocht je door dit alles nog niet in de kerststemming zijn, dan kan je je vast voorbereiden. Alméérplant wil namelijk dat je deze afdeling echt beleeft. Hiervoor hebben zij het dak verduisterd. Je hoeft dus niet pas het laatste uurtje te komen, wil je alles in donkere sferen kunnen bewonderen!

Last, but certainly not the least.. Decoratie! Dit is waarschijnlijk ieders favoriet. Toen ik de afdeling op liep, schrok ik toen ik over mijn rechter schouder keek. Eenmaal bijgekomen moest ik enorm hard lachen en snapte ik waarom ‘dit’ daar geplaatst is. Ik hoor graag wat jullie ervan vinden!

Maak je borst maar nat want je komt terecht in verschillende thema’s die ieder zo mooi zijn, dat je spontaan gaat kijken wat een 300m2 kavel kost in Oosterwold. Alle tafels zijn tot op de laatste detail ingericht. Een medewerker vertelde me dat ze hier vijf(!) weken mee bezig zijn geweest. En dat is zeker te zien. Het is dat het niet mag, maar je zou zo aan willen schuiven aan één van van de tafels voor wat mooie foto’s op Instagram. Voor welk thema ik heb gekozen is nog even een verassing, en dat geldt ook voor de boom!

Ik kan er nog lang over door blijven schrijven, maar mijn tekst doet de ervaring geen eer aan. Ga dus snel langs om zelf inkopen te doen, zodat je volledig in stijl kerst 2023 samen met je familie en vrienden kan vieren!

Meer info over Alméérplant:

📍Jac. P. Thijsseweg 4

 

Openingstijden:

Maandag 09:30 – 18:00

Dinsdag 09:30 – 18:00

Woensdag 09:30 – 18:00

Donderdag 09:30 – 18:00

Vrijdag 09:30 – 18:00

Zaterdag 09:30 – 17:00

Zondag 10:00 – 17:00

 

https://www.almeerplant.nl/

https://www.instagram.com/tuincentrumalmeerplant/

https://www.facebook.com/Almeerplant

OVER CITYGUIDE ALMERE

Welkom bij Cityguide Almere! De snelst groeiende onafhankelijke stadsgids vol hotspots van Almere! 

FACEBOOK