Sinterklaas komt aan in Almere!

Hij komt, hij komt..! Het is alweer half november en dat betekent dat de Sint onderweg is! Nog maar een paar nachtjes slapen tot hij en zijn Pieten Almere bereiken.

Almere Haven

De Sint heeft het druk op zaterdag 18 november, want hij bezoekt maar liefst twee stadsdelen van Almere. Als eerst doet de Sint samen met zijn entourage Almere Haven aan. Hij komt immers per boot rechtstreeks uit Spanje!

In de havenkom is er een plekje voor iedereen om de aankomst te bewonderen. Maar daar blijft het niet bij, want plankenkoorts heeft hij niet. Hij stapt namelijk het podium op met onze eigen burgemeester Hein! Hieronder het programma in Almere Haven:

 

  • 10:45 Start voorprogramma in de Havenkom
  • 11:30 Aankomst Sinterklaas per boot in de Havenkom
  • 12:30 Einde aankomst
  • 13:00 De Sint en burgemeester Hein op het podium bij Corrosia Theater op de Markt
  • 13:15 Einde programma

Almere stad

De enthousiaste kids en ouders kunnen zich opmaken voor de festiviteiten in Almere Stad. De Sint gaat namelijk dwars door het centrum rijden per trein, hoe leuk is dat! Tijdens de parade wordt de Sint bijgestaan door al zijn swingende Pieten, want er is ook een dansgroep aanwezig! Enthousiast geworden? Check de route om niets mis te lopen!

 

Start op Esplanade – Traverse – Zadelmakerstraat – Zoetelaarpassage – Bottelaarpassage – Korte Promenade – Schutterstraat – Citadel – Forum – Diagonaal – Stationsstraat – einde op Stationsplein.

OVER CITYGUIDE ALMERE

Welkom bij Cityguide Almere! De snelst groeiende onafhankelijke stadsgids vol hotspots van Almere! 

FACEBOOK